osebna rast

Hiperaktivna posiljevalka s srečo?

tumblr_n3h2xfeqpw1sq4qwno1_500No, pa sem spet tukaj. Torej, kaj se je dogajalo potem, ko mi je pasivna meditacija že kar tekla?

Naj samo razložim – pasivna meditacije ponavadi služi za utišanje misli in umiritev. Aktivna meditacija, pa razvije nek problem v projekt. To pomeni, da skozi njo rešujemo nekaj konkretnega, naprimer svojo jezo osvobajamo in nadomestimo z ljubeznijo (to bomo delali na eni izmed novembrskih meditacij pri meni).

Začela sem dobivati veliko sporočil, oziroma odgovorov. Pač nekje v sebi. Morda se sliši noro, sama pa si to razlagam, kot posledico utišanja uma in končno uslišanega čutenja. Dojela sem, da sem preveč hitela in vse preveč čakala. Čakala na poletje, na sporočilo, na opravičilo,  na potrditev svojega prav. Preveč sem kazala s prstom. Na druge, na njihova dejanja, pogovore, življenja. Na živce sem si šla, ker že nisem prej uvidela, kaj lahko postanem in v kaj se lahko razvijem. Vedno sem iskala oporo in potrditev izven sebe. Nekako sem vedno želela slediti drugim. Ne, ker ne bi imela svojih idej ali želja,ampak ker niti nisem vedela, kdo točno sem in kaj si želim. Vso energijo, ki sem jo torej usmerjala navzven, sem sedaj usmerila navznoter. Začela sem se veseliti vsakega trenutka in dneva. Ne, brez skrbi. Nisem postala hiperaktivna posiljevalka sreče. Začela sem tako, da sem se dejansko vživela v igro s svojim otrokom in ob tem ne gledala na telefon, ne razmišljala o naslednjem obroku, ki ga mora pojesti in ne o tem, kdaj bi moral iti spat. Ko sem se tuširala, sem se dejansko posvetila svojemu telesu. Ko sem bila žalostna, razočarana, skratka ko sem občutila negativna čustva, sem si to pustila. Nisem zamahnila z roko v smislu, saj bo že minilo, ob enem pa nisem secirala vsakega majhnega navala hormončkov. Samo čutila sem. Velikokrat sem se tudi vprašala, zakaj to občutim.Se pričakuje od mene ali me dejansko “muči” in izhaja iz mene? Ljudje namreč velikokrat nase povlečemo občutke drugih in se z njimi tako poistovetimo, da nas začnejo gristi in boleti stvari, ki sploh niso naše. Nič ni narobe, če smo prijazni, če prisluhnemo sočloveku, toda vse prevečkrat se čustveno tako vpletemo, da še problemi, ki niso naši, to postanejo. Nekako sem posvojila besedno zvezo – čutiti in ne toliko razmišljati. Na Zemlji nismo zato,da bi bili popolni. Tukaj smo, da čutimo vso paleto čustev, ki obstaja. Od nore do vroče, zlomljene, prve ljubezni.

Po nekem čudnem spletu okoliščin, ki mi je bil namenjen, saj v naključja več ne verjamem, mi je prijatelj predstavil svojega cimra. Po telefonu mi je povedal, da tudi on meditira. Ne bom dolgovezila, hitro sva stopila v stik in predlagal mi je skupno meditacijo, ki jo bo vodil on. Takoj sem bila za. Vodene meditacije še sploh nisem delala. Bila sem precej na trnih. Po glavi mi je rojilo milijon vprašanj. Kaj, če sploh ne znam pravilno sedet, kaj če ne bom nič občutila, kaj če bom smešna?? No, prišel je dan najine meditacije. Dobila sva se kar v salonu,kjer delam, saj je tam zlati mir. Malo sva poklepetala, potem pa prižgala glasbo in Grega je začel govoriti. Uauuuu!! Bilo je tolikooo lažje in bolj sproščujoče, kot moje meditacije doma. Um sem utišala 100x lažje, saj sem samo sledila njegovim besedam. Torej kako dihati, kaj vizualizirati. Potem sem padla v eno stanje med budnostjo in spanjem ter se znašla nad oblaki. Bilo je kot v pravljici. Videla sem naš planet, veliko prelivajočih barv, moje telo pa je drselo nad Zemljo. Plesala sem. Lahko bi kar ostala v tem stanju zavedno, pa so se začele fizične bolečine. Meditacija je od začetka, predvsem dokler ne sčistiš uma in čustvenih blokad, lahko zelo naporna. Grega je opazil mojo stisko in počasi sva zaključila. Še vsaj 3 dni sem imela grozen glavobol. Naj omenim, da se že iz otroških dni srečujem z močnimi mirgrenami. Po treh dneh bolečine sem se obrnila na Grego in forum, povsod pa sem dobila isti odgovor: “čistiš se”. Čez kak teden sem poiskala vodeno meditacijo na internetu. Podobno, kot sva jo delala prvič. Glavobol se je ponovil. To se je dogajalo kar nekaj časa. Vmes sem šla še na REIKI tečaj I. stopnje in po iniciaciji, ki sem jo prejela tam, čez nekaj dni začela močno bruhati. Mojstrica nas je na to opozorila. Veliko ljudi se po iniciaciji čisti fizično in/ali čustveno. Z meditacijo sem zaradi glavobolov skoraj obupala,toda sedaj sem jih znala odpraviti z REIKI energijo. Počasi sem s pomočjo obojega zdravila še druge fizične in čustvene tegobe. Od zadnje migrene sta minili 2 leti. Tudi med meditacijami več ni bilo težav z bolečinami v glavi. REIKI me je tako očaral, da sem postala mojstrica in učiteljica, ljudje pa so začeli opažati spremembe in začela sem dobivati prošnje, če jim skozi meditacijo lahko pomagam pri čiščenju energije, odpravljanju fizičnih težav, premagovanju stresa, spoznavanju samih sebe,…

Tako se je rodila ideja vodenih meditacij – skupinskih seveda. Toda kje začeti, kakšna je moja vizija, komu pomagati, kako jim pomagati, kaj si želim zgraditi, sem sploh posobna za kaj takšnega??

Vse to vam zaupam naslednjič. Obljubim, da bom tokrat z zapisom hitrejša :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s