“Tour the” naše sprostitvene urice

Odločila sem se, da vas za nekaj uric pred meditacijo vzamem s seboj.

Zadnja meditacija je bila 5.11. Tokrat čisto enostavna in sprostitvena. Zakaj? Živimo v času, ki je poln informacij. Dnevno nas zasipavajo z novimi in novimi podatki – vreme, politika, modna industrija, glasbena scena, dvig cen,… Potem je tukaj še služba, otroci, nesporazumi… Zdi se, da žuborenje v naših glavah nikoli ne potihne ali se vsaj umiri. Pot do našega bistva je naporna. Omejujejo nas miselni vzorci, prepričanja, stališča, predsodki Naprtimo si preveč obveznosti, možgani nenehno meljejo. S tem zanemarjamo mir in tišino brez katerih ne moremo uravnovesiti živčnega sistema.Ves čas se ukvarjamo s tem kaj mislijo drugi, obžalujemo pretekle dogodke, razmišljamo o tem “kaj bi, če bi”,… Vse te umske igrice nam preprečujejo stik s sedanjostjo. Vam je vse to kaj znano?

AAAAA, STOP!

Kaj ne bi bilo fajn, če bi lahko ljudem pokazala, kako lahko do miru in tišine v sebi dostopajo povsem enostavno in hitro??

Tako kot vedno, sem najprej premislila, kakšno meditacijo želim izvesti. To pomeni, da čečkam,pišem, rišem, iščem ideje in kul teme. Včasih mi pri izbiri le te pomagajo posamezniki, ki so se že udeležili kakšne meditacije in imajo posebno željo, ponavadi, pa si temo izberem sama. Pri tem se zanašam na svoj občutek.

Nato sledi sestavljanje meditacije. Ja, spet sledi veliko pisanja. Izberem si korake – način dihanja med samo meditacijo, kako bomo zaščitili svojo energijo, napišem še potek in celotno “zgodbo”, oziroma vizualizacijo, ki bo prinesla želen učinek. Na koncu izberem še glasbo, ki igra v ozadju.

Na začetku sem si vizualizacije nosila s seboj, kar napisane na papirju. Sedaj tega več ne počnem in meditiram s skupino, ob enem, pa skoznjo vodim tudi njih. Takšne meditacije so nabite z energijo in zelo zdravilne. Udeleženci velikokrat doživijo čiščenje, ki je fizično (jok, glasen smeh, glavobol,…) ali čustveno (nihanje razpoloženja od 1-3 dni po meditaciji). Včasih pripravim tudi kakšno literaturo, kar je povsem odvisno od vrste dogodka: za tečaje skripte, za delavnico in posebne meditacije, pa list ali dva, da lahko doma vsi dalje prakticirajo to, kar so počeli pri meni.

Aja, pred samim dogodkom rezerviram še prostor, kupim vodo in prigrizke ter razpošljem obvestila in ustvarim dogodek na Facebooku in spletni strani.

Na kraj dogodka pridem vsaj pol ure prej, da pripravim prostor – masažne mize in stoli gredo ven, zamenjajo jih blazine, svečke in voda ter prigrizki. Nato počakam, da se zberemo in dogajanje se začne. Veliko klepetamo, izmenjujemo mnenja, meditiramo, predvsem pa odpiramo misli in srca. Pri nas “čudne” teme ne obstajajo.

Težko ubesedim, kaj točno mi pomeni vse to. Objemčki na koncu in vmes, nasmehi, ko nekdo najde odgovor, ki ga je dolgo iskal, tople besede, ki mi jih namenijo posamezniki in se mi zasidrajo globo v dušo…

Pogreje me občutek, da sem na pravi poti in da sem del nečesa večjega. Namen mojega dela ni samo razbijanje tabujev, ozaveščanju o življenju v stiku z naravo in samim seboj, odpiranje tem, ki včasih tudi bolijo, toda usmerijo v rešitev in globlje razumevanje svojega bita. Namen mojega dela je predvsem, da ljudje, ki verjamejo in čutijo, da v sebi skrivamo nekaj več, da nismo samo vreča mišic, kosti in krvi, da nam darovi narave, kot so kristali, zelišča, gozd, plodovi, lahko pomagajo tako pri telesnem, kot tudi duševnem celjenju, na dogodkih najdejo zatočišče in občutek bližine sočloveka, ki razume, prisluhne in ne obsoja.

Vsi se bojimo izgubljati svoje osebne bitke. Vsi smo v preteklosti že komu lagali, koga prizadeli ali izdali. Vsi smo že kdaj hodili po poti, ki ni bila naša. Vsi smo si že glavo razbijali zaradi povsem banalnih stvari. Vsi smo že verjeli, da pač nismo dobri. Vsi smo že kdaj padli. Vsi smo kdaj že rekli “ja”, ko smo v resnici želeli reči “ne”. In to nas dela človeške. Še vedno smo tukaj in še vedno upamo, se učimo, razvijamo in rešujemo ter celimo rane iz preteklosti. Da vas čisto prijateljsko opomnim: Bodite prijazni do sebe. Če ste zaspani, se za 2 uri vlezite in počnite nič! Če vam paše vroča kopel si jo privoščite. Oblecite stare boksarice in predolgo majico ter se vržite pred TV in poglejte svojo najljubšo serijo – ker ste krhki, nepogrešljivi in si zaslužite zaljubiti se v sebe!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s