osebna rast

Strastni projekt

Hmmm, obstaja stvar po kateri zares hrepenite? Mogoče je niste zaupali še prav nikomur, ampak si je ne morete izbiti iz glave.

Mogoče sanjate, da bi objavili novelo, se naučili tujega jezika, ustvarjali s papirjem, odšli na tečaj surfanja.

Toda koraka od sanjarjenja še niste storili, ker se vam zdi, da vaš projekt ne bo praktičen. Ali odgovoren, morda celo neresen.

Vabim vas, da začnete svoj strasten projekt.

Strasten projekt je moderen izraz za stvar, ki vas vznemirja in vam daje inspiracijo. Nekaj kar narediš samo zase in za nobenega drugega na tem svetu. Zbuja vašo kreativnost in vam daje energijo. V bistvu sploh ne rabi nekega namena.
Če se vam nekje v glavi že pojavlja misel: “Nimam časa za to”, vam povem, da so strastni projekti namenjeni vašemu dobremu počutju, ker delate nekaj, kar vas osvetli. Močno so povezani s svobodo, saj pravil, kaj in kako bi moral izgledati vaš strasten projekt – ni. In kako začeti? Preprosto bodite radovedni. Svojo pozornost namenite svojim interesom. Tistim, ki vas privlačijo in na katere nimate vpliva.

Se še vedno upirate svojemu projektu? Ne blokirajte ali cenzurirajte svojih občutkov s stavki, kot so: “Eh, to je smotano”, ali: “Kaj bodo pa zdaj drugi mislili??”… ali celo: “Tega ne zmorem.”

Ne gre se za rezultate. Ti niso pomembni. Gre se za zbujanje kreativnosti.

Namenite mu toliko časa in energije, kot le lahko. Zapomnite si, da je glavni razlog, da vse skupaj izpeljete, vaše boljše počutje. Hrani vašo dušo. Nikoli ne podcenjujte generiranja pozitivnih občutkov, saj je iz njih zgrajena sreča.

Vas strasten projekt vam lahko prinese nove prijatelje, novo znanje, razvijanje nove kariere,… vsi ti bonusi so kot češnja na vrhu tortice. Tudi če se ne zgodi nič naštetega, bo ostal občutek navdiha, notranje zadovoljitve in vse to se bo poznalo na drugih področjih vašega življenja.

Igrajte se s svojo radovednostjo in raziskujte nove stvari. Nikoli ne veste, kdaj boste doživeli svoj: “Jaaaa, to je to” občutek 😊

Pogumno naprej!

2 thoughts on “Strastni projekt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s