osebna rast

Če rabite brco v rit – evo je!

Za menoj je zanimiv teden. Odkar na spletni strani objavljam in urejam še eno rubriko – Košček narave doma, je naša miza polna izpiskov, papirjev, olj, posodic, semen,… Zaključil se je tudi Konopljin teden receptov in rodilo se je novo sodelovanje s konoplja.net (hvala fantje), bila sem v Žalcu, kjer sem pod okriljem Študentskega kluba vodila sprostitveno meditacijo, v Mariboru, pa smo imeli zdravljenje 3 čakre. Zakaj vam to pišem? Okej, malo sem že ponosna, toda razlog tiči povsem drugje.


Opažam, da vse več ljudi obtožuje, “sitnari”, se prepira in svojo obupanost stresa na druge. Najhuje je, da navzven izgleda vse kot iz škatljice, a navznoter… Toda svoje energije ne bomo usmerjali v druge, ker nas to ne bi naredilo nič drugačne. Raje jo bomo porabili zase.

Dolgo sem bila ena od tistih ljudi, ki čakajo, da bi se stvari spremenile in bi lahko imela boljše življenje. Čakala sem na denar, boljše vreme, klic, osebe,… Vse to sem počela, da bi se prepričala, da bom vse stvari, ki si jih želim dobila, ko se bo vse poklopilo. Ne morem vam opisati, kolikokrat sem čakala, da pride zadnja stranka in bom lahko odšla domov. Vsa leta, ko sem menjavala študentska dela, sem v sebi iskala odgovor in potrditev, da v življenju mora biti nekaj več, kot to. Da ima to “tekmovanje” in pehanje za materialnim, statusnim položajem, izgledom,… nek konec in nagrado. Mora biti več, kot samo dolgočasna služba, utrujeni popoldnevi, čakanje na vikend,…

Toda še kar sem čakala. Obljubljala sem si, da bom nekaj počela, ko bo topleje in ko so ti dnevi prišli, se ni zgodilo nič. Nekega dne se mi je posvetilo, da lahko tako nadaljujem do konca življenja. Zgodilo bi se lahko, da ne bi nikoli odkrila svojega smisla in namena. Toda na svojo srečo sem doživela “wake up” klic. V bistvu sploh nisem želela boljšega avtomobila, računalnika, pričeske,… to nisem jaz. To niso moje želje. So samo vzorci družbe, ki sem jih posvojila iz vsakodnevnega kaosa. Vse te stvari niso imele popolnoma nič opraviti z mojo srečo. Vse kar sem morala storiti, je zapustiti izgovore, začeti živeti in si prisluhniti.

Vedno sem vedela, da je moj duh preveč svoboden, da bi imela šefa. Vedela sem, da bi me omejevanje, delanje proti sebi in poskusi upogibanja, da bi pasala v škatljico, pripeljali do depresije, bolezni in gojišče jeze.

Strah pred neuspehom in mnenjem drugih sem brcnila v rit in se vrgla v vodo. Končno mi več ni bilo treba čakati!! Končno sem počela to kar ljubim. To kar me izpopolnjuje. Kar mi daje sijaj. Kar me polni s srečo in kar moji duši omogoča razvoj. Pravijo, da sanjske službe ni. Moraš si jo skreirati sam. In to sem storila. Ker sem bila končno srečna, so moji vsakodnevni opravki postali lahkotni.

Ni bilo več treba čakati, uživala sem v vsakem dnevu v tednu. Zdaj vem, da je smisel življenja ustvarjati, graditi, razvijati, se igrati, uživati, smejati, pomagati, združevati in objemati.

Ne bom rekla, da je vedno lahko. Ni. Toda sedaj vem za kaj se borim. Vem, kaj želim ustvariti, vem s kom želim to deliti. In če mi ne uspe… Bom vsaj vedela, da svoje življenje dejansko živim. Ker le to se odvija in teče naprej ne glede na to, če mi “spimo”, sodelujemo ali ga dejansko občutimo.

Nehajte čakati na popolne priložnosti, da boste srečnejši. Ustvarite jih. Prisluhnite si in idite za tistim po čemer kliče vaša duša. Največja izpolnitev pride, ko lahko to kar ljubiš, počneš vsak dan in s tem pomagaš drugim.

Tvoja služba je, da ne živiš z obžalovanji. Če so tvoje sanje imeti svoj biznis – “go for it!”

Če so tvoje sanje potovati – naj bo to tvoja glavna prioriteta.

Pojdi na tisti tečaj, idi plesat, pokliči tisto punco, govori kar misliš, podari euro ali dva,… Počni to, kar te izpopolnjuje. To je ves smisel.

Čas je, da zavržemo izgovore in živimo s vsem svojim bitjem.

Kako že gre tisto?

“Meje? Nikoli jih nisem videl od blizu. Menda, pa obstajajo – v glavah nekaterih ljudi.”


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s