Košček narave doma

Zelišča za podporo ženske energije

Vse rastline nosijo energijo. Dnevno uživanje zelišč je super način povezovanja s samim seboj in naravo.

Že samo ščepec rožmarina v juhi ali kamilice v čaju, predstavlja super tehniko prizemljevanja.

Ko se učimo o zeliščih se učimo, kako negovati sebe. Vsaka rastlina ima določeno energijo in kvalitete, ki se sprostijo glede na to kateri del in kako jo uporabimo. Kadar delamo s koreninami (npr. ingver), je energija prizemljena. Pri hibiskusu pa le ta steče skozi nas.

Zdravilna zelišča imajo različne učinke. Od izboljšanja imunskega sistema, do čiščenja uma in sprostitve.

Danes bomo nekaj besed namenili zeliščem, ki obujajo ženskega duha. V stik z njim lahko pridemo, ko smo mirni, kreativni in skrbni do sebe ter drugih.Malinin list

Le tega se že dolgo uporablja za moč in uglasitev maternice – rojstni kraj kreativne energije. Ima delikaten okus z njim lahko pripravimo čaj. Je poln vitamina C in B ter železa in magnezija.

Damiana

List tega zelišča je znan kot naraven afrodiziak. Naša seksualna energija je vitalna, kot ženska. Damiana pomaga pri depresiji, sploh če izvira iz težav s spolnostjo. Pred spanjem pa čaj iz le te omogoča miren počitek, saj sprosti živčni sistem.

Kopriva

Koprivin list je zelo hranilen za ženske. Čaj vas bo napolnil z energijo. Povečuje tudi plodnost in umirja nihanja v razpoloženju.

Vrtnica

Je vsestranska rastlina. Celi srčne težave, je cvet ljubezni in pravo žensko zelišče. Kadarkoli potrebujete “boost”, te miline polne energije, si pripravite kopel s cvetnimi listi, čaj ali uporabite dišavo vrtnice. Je antidepresiv, afrodiziak in uravnoveša menstrualne cikle.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s