Boginja

Čas je, da se nehaš skrivati

Preglasno se smejiš.”

Zato si z roko zakrivaš usta.

“Tvoj nos je prevelik.”

Zato se naučis trikov z ličili, sanjaš o popolnem obrazu in gledaš profilne slike.

“Tvoj glas je smešen”

Zato več ne spregovoriš in poveš svojega mnenja.

“To v kar verjameš, pa je res bedasto.”

Zato odložiš svojo magično palico in dvomiš v svoje občutke.

“Imaš premalo oprsje.”

Zato vedno oblačiš majice z visokim ovratnikom.

“Obnašaš se, kot da vse veš!”

Zato se vgrizneš v jezik in molčiš.


Razloga, da pišem tole objavo sta dva. Ne v bistvu štirje. Prvi je tale slikca zgoraj, ki jo je nekaj dni nazaj objavila prijateljica. Drugi in tretji razlog, sta moji dve prijateljici, ki sta enkratni, močni, lepi in pametni ženski in četrti razlog sem jaz sama.

Mnoga leta smo se skrivali. Na nek delček naše osebnosti ali telesa je bila postavljena etiketa, ki so jo kritizirali. Odzvali smo se tako, da smo se zakrili, odkorakali vstran ali skrili del telesa.

Vse to ima smisel. Vsi si želimo biti sprejeti. V najstniških letih se vzorci tega prilepijo še bolj. Družbeno smo naučeni, da “pašemo”, da ustrezamo, smo kul, da smo kot vsi ostali. In čez nekaj časa začnemo bledeti. Sprejmemo LAŽ, da smo PREVEČ nečesa in svojo posebnost in unikatnost skrijemo pred svetom.

Naša luč se ugaša pod tihim šepetom: “Če bi vedeli kaj v resnici sem in kaj me veseli, me ne bodo marali. Vedeli bi, da nisem dovolj dober/dobra.”

In tako se izognemo zavrnitvi. Delamo se, da smo majhni, skrivamo se za drugimi. Pretvarjamo se, da smo kot nekdo, ki ima to, kar si želimo sami (Če bi znal/a tako plesati, kot on/a, bi lahko,…). Mislimo, da nismo dovolj, da nismo pripravljeni, da si ne zaslužimo prepoznavnosti, ljubezni, uspeha,… Želimo si narediti spremembo, ampak se bojimo to postati. Sprememba namreč. Večno čakamo, da bo prišel nekdo, nas rešil in sprejel našo drugačnost. Toda ne smemo čakati na nekoga drugega. Na nekoga izven sebe.

Sprejemanje, ki ga iščemo je v nas samih.

Nehajte se skrivati. Razkrijte kdo ste. Vso to premlevanje in prilagajanje vam jemlje preveč energije, časa in resničnosti.

To kar ste sprejeli in posvojili kot resnico… ni res. Ste lepi.

Nekaj vprašanj za razmislek:

  1. Pomisli na del telesa, ki ga skrivaš.
  2. Za katero tvojo lastnost so te naučili, da jo skrivaš?
  3. Kater delček tebe pozna samo peščica ljudi?
  4. Kaj vse si izgubil/a s skrivanjem?

Sedaj zamenjajmo perspektivo, da smo PREVEČ česarkoli in da je to potrebno skrivati. Osredotočimo se na kaj je posebno, lepo, drugačno,… Prepoznajmo svojo resnico. Izpostavimo se. Bodimo ponosni nase.

Ne govori si, da se preveč smejiš. Ozavesti, da si vibracijsko in strastno bitje. Ozavesti, da tvoja koža sveti in da tvoje oči žarijo. Verjemi v svojo vero in čarovnijo. Ozavesti svojo vrednost, znanje, brilijantnost. Pokaži, da si drugačen. Nehaj se skrivati. Pokaži svetu, kdo si.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s