osebna rast

Naključna prijaznost – prvič

Tisti, ki me spremljate na osebnem profilu, ste verjetno zasledili ta zapis:

“Zadnjih par dni grem skozi preizkušnjo in ne spim kaj dosti. Veliko sem razmišljala, kaj govorim na meditacijah in kakšne nasvete dajem. Prešinilo me je že, da sem mali hinavček, ker ko v vsakdanu ni problemov, niti ni težko biti “pameten”. Potem pa sem se spomnila – Hvaležnost.

Ravno sem končala s paniranjem kosila za moja dva in pomislila – Včeraj so minila tri leta od zagovora diplome, ko sem s trebuščkom stala pred profesorji in družino, z rahlo tremo razlagala svoje ugotovitve in kmalu bo tudi 3 leta odkar sem “odfrčala” iz maminega gnezdeca.

Jaz pa se vedno pomnim ranega otrostva, stara sem bila 3-4 leta, stala sem na pručki in prav tako panirala kosilo, takrat za mamo in atija in čeprav nismo ostali skupaj, sta mi dala vse kar sem si želela in potrebovala. Vem, da bom zato tudi jaz lahko vse to nudila svojemu otroku in sedaj sem pomirjena. 

Življenje nam daje samo takšne preizkušnje, za katere ve, da smo jih sposobni opraviti in iz njih odnesti življenjsko lekcijo.

Kam vse te lahko ponese priprava kosila.. 😂🙏🏼
In potem sem dobila idejo. Zato kopiram še en star zapis iz Facebook strani Vibracije narave.

____

Hmm. Hvaležnost je zelo visoka vibracija. Več je pokažete, več boste imeli.
Vam lahko predlagam nov način razmišljanja?

Kje ravnokar stojite/sedite/ležite? Ustavite se za sekundo.

Poglejte okrog sebe. Ste v zaprtem prostoru? Imate streho nad glavo? Okna? Vrata? Ali nebo, svež zrak, mehka tla? Zaprite oči. Kaj lahko slišite?

Prisluhnite.

Nekdo si kuha čaj. Avti vozijo mimo vas. Sliši se pasji lajež, otroški smeh.

Sedaj se osredotočite na svetlobo. Je bela? Siva? Je prijetna?

V teh 3 minutah, ko ste samo bili, ste pomislili na težavo, ki vam leži na duši že od jutra? Ste pomislili na perilo, ki ni oprano, položnico, ki se ni plačana? Na kakršenkoli problem?

Samo dve možni stvari v celem vesolju sta, ki vam v tem trenutku lahko delata težave.

Prva so obžalovanja zaradi preteklosti in druga – skrbi zaradi prihodnosti. In obe sta popolnoma nemogoči za spremenit. Naj ponovim. Dve stvari, ki vas skrbita najbolj na svetu, nista v vaših rokah.

Naj vam spet nekaj predlagam. Mogoče, če bi bili bolj prisotni v trenutku – da bi pustili preteklost, kjer je ostala in vzeli prihodnost lahkotno, ko se prikaže – bi bili bolj mirni in bi našlii več tišine ter trenutka za nasmeh in bi bolj doživeli vsako sekundo v dnevu. Sploh si ne predstavljate, kaj vse zamudite, ko ste z mislimi ves čas nekje drugje.

Malo bolj uživajmo v tem kar imamo.

Danes je čudovit dan. Živimo ga.

____

Res je… Vsi imamo svoje demone in skrbi. Nekateri malo večje, drugi malo manjše. So pa ljudje, ki v teh mrzlih dneh nimajo strehe nad glavo. Ljudje, ki jim je tok življenja vzel dostojanstvo. Kaj če bi jim narisali nasmešek na obraz? Kaj če tega ne bi slikali in objavili na socialno omrežje? Kaj če bi to storili zgolj in samo za nasmešek in občutek topline v svojem srcu?

Že nekaj časa spremljam trend, ki se pojavlja v svetu, ko ljudje brezdomcem podarijo paketek za nego. Kaj če bi ga letos podarili tudi vi?

Vsebina:

  • Rokavice
  • Zobna ščetka in zobna pasta
  • Hrana (sendvič, krekerji, sadje,…)
  • Voda
  • Robčki
  • Nogavice
  • Deodorant
  • Glavnik
  • Topla odeja
  • Nekaj drobiža

Seveda lahko dodate še kaj ali podarite manjši paket.

“Spremenimo svet z enim lepim dejanjem na dan.”


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s