Košček narave doma

Sivkin deodorant

Prijateljica mi je pred kratkim podarila deodorant, ki ga je pripravila sama. Moram priznati, da od takrat več ne kupujem novih, ampak si svojega vedno pripravim kar sama doma.

Skozi leta sem nekako prišla do zaključka, da želim vedeti, kaj točno dajem na svoje telo, ob tem ne porabim tono denarja in zraven še skrbim za okolje.

Recept, ki vam ga bom zaupala je super, saj je enostaven, povsem varen in uporabljajo ga lahko tudi najstniki, oziroma otroci, ki so prestopili prag pubertete in se s potenjem in vsem kar to prinese, šele srečujejo. 

Čebelji vosek bo vso maso držal v gelu, karitejevo maslo in kokosovo olje bosta deodorantu dala super mazljivost in poskrbela, da se vaša koža ne izsuši, koruzni škrob in soda, pa bosta preprečila potenje.

Čajevec bo poskrbel za razne bakterije, eterično olje sivke, pa bo vašemu deodorantu podarilo čudovit vonj. Če vam ni pri srcu ga lahko nadomestite z eteričnem oljem pomaranče, mete ali geranije.

Potrebujemo:

  • 2 žlici kokosovega olja
  • 2 žlici karitejevega masla
  • 2 žlici čebeljega voska
  • 3 žlice koruznega škroba
  • 1/2 žličke sode
  • 1/2 žlicke vitamina E v olju
  • 7 kapljic eteričnega olja
  • 3-5 kapljic olja čajevca

V posodi stopimo kokosovo olje, karitejevo maslo in čebelji vosek. Ko se vse lepo stopi, nastalo zmešamo in umaknemo z vročine. Primešamo sodo in koruzni škrob. 

Ko se masa začne ohlajati in rahlo strjevati, dodamo še vsa omenjena olja. Ne čakajte predolgo, le dovolj, da vročina ne uniči učinkov olj. 

Prelijemo v poljubno embalažice. Pripravite vsaj 4.

Prijetno in ustvarjalno nedeljo vam želim!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s