osebna rast

Čutiti v otrplem svetu

Kadar gremo skozi težko obdobje, se lahko hitro počutimo osamljene. Spreleti nas misel, da smo v tem sami in da nas nihče ne razume. To je povsem normalno, odkar ljudje ne delijo svojih bojev.

V dobi socialnih omrežjih, lahko spremljamo vrhunce življenj različnih oseb. Gledamo slike nasmejanih parov, čudovitih krajev in se s svojimi nepopolnimi življenji počutimo kar malo iz tega planeta.

Ne vidimo dogajanja za kuliso – prepirov, solz, jeze,… Roko na srce, vsi bijemo svoj boj s svojimi vzorci, sprožilci, demoni, kakorkoli jih že imenujete. Včasih svoje težave še “googlamo” in takrat ugotovimo, da pa le nismo sami in da ima kar nekaj ljudi podobne probleme.

Ljudje se tako bojijo svojih čustev, da jemljejo tablete in utišajo vse občutke, ki ne spadajo v pozitivno tabelo večine. Zakaj se jih tako bojimo? So samo del naše izkušnje na tem planetu in z njimi ni čisto nič narobe.

Ko sem šla skozi določeno obdobje v svojem življenju, sem se počutila samo. In kar je najbolj žalostno – bilo me je sram tega kar čutim. Zdelo se mi je, da vsi živijo tako polno. A ne bi bilo lažje, če bi si ljudje lahko zaupali in delili svoje občutke? Ne bi bilo lažje, če bi se takrat zavedala, da gremo prav vsi, kdaj skozi temačno obdobje? Kar pomeni, da ta čas, le ne bi bil tako temen.

Bodi ta sprememba v svetu in spregovori o svojih bojih. Drzni si biti človek, ki izkusi vso paleto čustev. Je povsem normalno in zemeljsko, pa še kakšnemu kolegu na isti bojni liniji lahko pomagaš. Odprimo se tej izkušnji, ki ji pravimo življenje.

Z odkritostjo in iskrenostjo nismo samo v stiku s samim seboj, ampak pripomoremu k boljšemu jutri tudi za bodoče generacije. A jim ne bo boljše, če bodo čutili sprejetost in ne sram, ker niso “popolni”?

Žal ni vse polno mavric in metuljev. Deli in objemi svoje težave, ker so tudi one del tebe. So del vseh nas.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s