Bose nogice

Bose nogice #5, zaključek

V zadnji objavi bom z vami podelila svoje razmišljanje o projektu zemljenja, oziroma o bistvu le tega.

Se spomnite otroških radosti in nasmeha na licih, ko ste bosi tekali okrog hiše? Kam je odšla ta radost?

Kolektivno smo vodeni v potrošništvo, v ekonomski in družbeni pritisk. Naše zdravje peša zaradi kemično in genetsko obdelane hrane, škropiv ter onesnaženosti okolja. Megakorporacije teptajo “male” ljudi, delavce in izkoriščajo naravne vire. 

Izolirani smo od narave, saj večino časa preživimo v zaprtih prostorih in sintetičnih čevljih. Utapljamo se v škodljivih elektromagnetnih poljih in nizkih frekvencah. V stresu smo.

Zdi se, da smo od vseh živih bitij prav ljudje izgubili svojo pot in bistveno povezavo s tem rajem, ki nam ga nudi narava.

Prepogosto pozabljamo ali ignoriramo, da smo živi samo zarad radodarnosti Zemlje. Naše matere. Naše preživetje je pogojeno z odnosom, ki ga gojimo do svojega okolja.

Premalokrat čutimo hvaležnost in spoštovanje do našega planeta. Prisluhnite njegovim pesmim, razgledom, dihu in duhu. Dotaknite in začutite tla pod svojimi nogami, ko boste naslednjič na prostem. Lezite na travnik in izdihnite dih olajšanja. Doma ste. Povežite se z naravo.

V znak hvaležnosti do naše Zemlje vas bom naslednjih 7 dni, vsako jutro opomnila, kako krasen je naš planet in koliko lepote premore.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s