Boginja

Zakaj je odnos s svojim telesom tako pomemben? (2. del)

Prejšnjič smo govorili, zakaj je tako zelo pomembno, da v prvi vrsti negujemo odnos s samimi seboj in da se imamo radi ter sprejemamo svoje telo. Ste razmisli, kakšne besede si namenjate?

Če ste članek zamudili, ga najdete tukaj.

Danes bomo govorili o glavnih vzrokih, zakaj zbolimo in kako se pozdravimo.

Veliko bolezni in bolečin se pojavi, zaradi ločenosti od narave in nepozavanja ter neposlušanja svojega telesa, kar je v prvi vrsti posledica te ločenosti.

Obdaja nas preveč umetnih materialov in sevanj, zato je nujno, da se redno vračamo v gozd, planine, naravo. Na nas in naša telesa to deluje, kot razstrupljanje.

Drugi problem so temna čustva, kot so jeza, ljubosumje, krivda, sram,… Le ta se, če jih ne razrešimo, kopičijo nekje v fizičnem telesu. Počasi nam kratijo spanec in duševni mir, kar se hitro izrazi navzven in navznoter.

Tretji problem je naša prehrana. Telesa nas vedno opozorijo, ko pretiravamo s strupi, kot so sladkor, mastna in hitra prehrana. Toda svaril ne sprejemamo. Ko nas peče želodec vase zmečemo tablete in nadaljujemo s starimi navadami.

Vaše telo je edinstven mehanizem in velikokrat vam ne more pomagati nihče, razen vas samih. Saj velikokrat samo vi veste, zakaj in od česa se pojavlja določena bolečina, oziroma bolezen. Prav tako samo vi veste, zakaj se je pojavila v točno tem delu telesa.

Včasih vas tišči v prsih in imate občutek, kot da nekdo sedi na vašem prsnem košu. Umirite se. Sprostite vsak del telesa posebej. Napolnite se s svežim zrakom in se vprašajte od kod to prihaja?

Verjemite, da sami poznate odgovor.

Ko boste poznali izvor slabega počutja, ste naredili pol poti do ozdravljenja. Naslednji korak sta premik in sprememba. Predvsem pa trdna volja in želja do slednjih dveh.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s