osebna rast

S čim si pa ti polniš “srce”, da ga ne rabiš odpreti in se soočiti s problemi?

Z delom? Pospravljanjem? Cigareti?

Hvaležna sem, ker sem si izborila, da počnem to, kar me osrečuje, še bolj pa sem hvaležna za vse zgodbe, izkušnje in izpovedi, ki sem jih deležna s strani ljudi, ki se udeležijo meditacij in delavnic.

Včasih kar pozabim, da je to moja realnost in da vsi nimajo svobode izražati točno to, kar jim leži na duši.

Lahko bi iskala vzroke, zakaj je temu tako. Morda starši niso odkrito govorili o svojih čustvih ali pa niso prisluhnili.

Morda je za sram pred dejanskimi občutki kriva slaba izkušnja z bivšim partnerjem.

Morda se ne upamo izražati v vsej iskrenosti, da nam ne bi sodila družba. Ker dandanes je vse popolno in vzeto iz estetskega kataloga.

Na občutek sramu pred svojimi čustvi, me je “opozorila” ena izmed mojih dušic. Pokazala mi je, kako daleč, lahko privedejo površinski pogovori o vremenu, službi in najnovejših tračih.

Ne samo, da veliko besed ostane neizrečenih. Da ljudje doživljajo depresije in anoreksije, ampak celo končajo svoje življenje.

V čast slednjih bi vam rada nekaj položila v srce.

Spregovorite. Najdite ljudi, ki vas razumejo in podpirajo. Izlijte jim dušo. Ena slaba izkušnja ne pomeni, da so vsi isti. Roko vam lahko ponudi tudi nekdo, od katerega ste to najmanj pričakovali. Spregovorite o svoji stiski, bolečini. Spregovorite tudi o svojih napakah. Vsi smo ljudje in vsi smo kdaj prizadeli osebo, ki nam je pomenila največ. Toda dana nam je možnost izražanja. Izkoristite jo. Morda bo težko začeti, toda ko boste iz sebe spravili stvari, ki vas pestijo, boste lažji. Čas na tem planetu je omejen in velikokrat je prepozno. Ljudje se odselijo, poročijo, dobijo otroke. Dogajajo se nesreče, bolezni. Ljudje živijo v nevednosti. Stopite do njih in jim povejte, kaj čutite. Tudi če ne bo odziva, bo vaša duša lažja. Ne tlačite sebe in čustev. To je izvor bolezni, ki so v današnjem času v porasti.

Predvsem pa prisluhnite. Dvignite nivo vašega komuniciranja iz vsakdanjih površinskih tem. Raziskujte, družite se in ljubljenim povejte, kar vam leži na duši. Objemajte se

One thought on “S čim si pa ti polniš “srce”, da ga ne rabiš odpreti in se soočiti s problemi?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s