osebna rast

Ko odkrivanje samega sebe postane ena velika zmešnjava…

Vsi smo bili tam.

Bereš, iščeš, kličeš, hodiš na delavnice… Tvoje stanovanje postaja podobno knjižnici, izpiski in fotokopije so povsod, počasi bodo podobice Bude/Kristusa/Krišne,… ter simboli Reikija/čaker/sigilov,.. še v kleti. V tvoji glavi pa je hujši kaos, kot v otroškem parku na dan Samorogov.

Delavnice se kar vrstijo, vsi imajo pravilen odgovor. Vsi ponujajo ključ, orodje, dotik, znanje, ki te bo odrešilo vseh muk in ki je “edino pravilno”. Zdraviš vzorce, odnose, čakre, se povezuješ s vsem živim in mrtvim, zmeden/a si pa bolj, kot preden si dojel/a, da pa bi mogoče bilo pametno kaj narediti zase in za svoje čustveno, psihično ter duhovno zdravje. Z*eban/a si še bolj, kot preden si ozavestil/a, da želiš nekaj narediti zase.

Prejšnja življenja ali Prana healing? Reiki ali Access Consciousness ali morda celo Theta healing? Indijanski ples dežju ali polnjenje kristalov?

SSSTTTOOOPPPPPPP

Nič ne bo delovalo. Prosim poslušaj me. N-I-Č. Vse dokler smisel iščeš v drugih. Vse dokler misliš, da tam nekje obstaja čudežno bitje, ki te bo rešilo. Ni ga. Ne obstaja. Ne tam zunaj,… Dobra novica je, da je sigurno tukaj. O tem ni dvoma. Ampak skriva se tam, kjer nisi niti približno iskal/a.

V tebi. Tvoj rešitelj si ti. To telo, ki ga imaš, ta iskrica, ki je nekje v tebi. Vem, včasih je to težko ozavestiti, kaj šele poiskati. Verjemi, bila sem kot ti. Iskala, kopala, se učila, delala tečaj za tečajem. Ampak veš… noben guru/učitelj/mojster mi ni bil sposoben dati popolnosti. Ker si ti – ti. Ker si unikaten, oziroma unikatna. Ker je samo tebi zaupana naloga, da jo odkriješ – to tvojo pot, iskrico, smisel.

In prosim, ne me prijet za jezik. Ne obračati mojih besed. Obožujem knjigo Siddhartha (Herman Hesse). Obožujem budistične nauke. Nora sem na Egipčanske boginje. Privlači me svet kristalov in s celim srcem verjamem v energijo/vesolje/Boga (you name it). Vem, da smo prav vsi povezani. Da sem samo jaz kreator svojega življenja in da je vse kar se dogaja izven mene, samo ogledalo tega, kar se dogaja znotraj mene. Podpiram tiste guruje, ki svojo noro povezanost in nauke delijo z drugimi in nam vsem pomagajo, ko nekoliko obstanemo. Joj, skoraj bi pozabila… Malo sem zaljubljena v Hare Krišna druženja. Tista pozitiva, ples, petje, glasbila. Ko ji vidim ali slišim me prevzame neka enost in ljubezen.

world religions - major religions group

Svoje srce puščam odprto. Najraje na svetu imam spoznavanja in debate z ljudmi različnih prepričanj. Ljudi odprtih misli s katerimi lahko debatiram o smislu življenja, naravi, jogi, naukih različnih verskih prepričanj,.. Od prav vsakega se nekaj naučim, zbiram misli, jih zapisujem in bogatim svoj um. Prav vsaka taka debata mi da nek nov zagon, smisel, prižge mi tisto žarnico nad glavo, ko dojamem, da bi bilo takoooo lepo, če bi vsi malo znižali svoj ego in vklopili sočutje ter znali sočloveku prisluhniti in ne samo pametovati ali vsiljevati svojih prepričanj, ki itak ne morejo biti ista kot njihova. Saj veš… različni smo si in imamo različne izkušnje.

Prosim ne nehaj iskati. Pravijo, da kdor išče ta najde. Tudi ti boš. Morda ne danes ali ta mesec. Morda niti ne to leto. Ampak nekoč boš. Zato če se ti je zataknilo,… stopi korak nazaj. Pojdi nazaj k osnovam. Izklopi internet. Zapri knjige. Malo počakaj preden spet odideš na nov tečaj.

Kaj te veseli? Kdaj si najbolj srečen? Kje in ob kom se najbolj sprostiš? Kdaj je tvoj duh lahkoten? Čez čas pojdi spet na kako predavanje. Izposodi si kakšno knjigo. A izlušči tisto, kar si ti. Sestavi svojo “vero”. Najdi svojo resnico. Jaz jo vedno najdem med drevesi.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s