Spolnost

Je spolnost v resnici nekaj svetega?

Seksualno energijo in njen pomen sem začela raziskovati, ker je to primarna kreativna energija vesolja. Vsa bitja, ki obstajajo izvirajo iz nje.

V živalih in drugih organizmih, se seksualna energija izraža bolj biološko, medtem ko jo ljudje lahko občutimo fizično, čustveno, psihično in duhovno. Vedno, ko občutimo privlačnost, vzburjenost, prebujenje, strast, interes, navdih, navdušenje, kreativnost ali entuziazem, je na delu seksualna energija.

Nekje sem prebrala, da nas seks do katerega pride zgolj iz potrebe, odvrača od naše smeri. Postanemo bolj kot živali in izgubimo ter pozabimo na svojo magičnost in dejstvo, da je seks = energija.

V tej objavi bom svoja razmišljanja stopila z Deepakom Chopro, ki mi je pomagal, da sem še bolj ozavestila to, kar sem spoznala že sama.

tumblr_oi5iokfKCW1t67sgto1_500.gif

Ko čutimo poželenje, tega nikar ne zanikajmo pred seboj. Zaradi tega se dogaja, da po spolnem odnosu čutimo sram, krivdo ali celo jezo. Občutek dobimo, da delamo nekaj grdega, nečistega in napačnega, tudi če to počnemo z ljubljeno osebo ali z osebo s katero imamo razčiščeno naravo razmerja.

Ko se združimo s partnerjem, se prepletata tudi naša duha, oziroma duši in ne samo “meso”. Zato se moramo naučiti igrivosti in brezskrbnosti, predvsem pa se moramo znebiti pričakovanj, ki jih imamo običajno na treh področjih (če smo med aktom dobri, razmišljati začnemo, kako se počutimo, kar nas vodi do vprašanja, če nas oseba ljubi).

Vse to med samim združenjem nima pomena. Zavedati se moramo samo, kako zelo pomemben je “mindful” seks, ko izklopimo um in sledimo energiji, ko začutimo želje drugega in se mu popolnoma predamo. Tukaj bi rada povedala, da se vedno izmenja DNK (tudi če ne pride do izliva), tako da se na nek način dejansko zlijemo eden z drugim, če pa do izliva semenske tekočine pride… Kakšno bitje se rodi paru, ki izvaja takšno ljubljene? In kakšno tistim, ki to počnejo ob dogovorjeni uri zaradi ovulacije ali pa, ker se zgodi “nesreča” ali ker oba samo opravita svoje in se obrneta vsak na svojo stran?

Seks je nekaj svetega in bi ga morali “izvajati” z verodostojnostjo in vedenjem, da se ob njem združita dve duši, ki lahko dosegata tako visoke vibracije, da se zdravita na vseh nivojih. Ker sama trenutno nosim otroka pod srcem, se tega še bolj zavedam in zato to tudi tako poudarjam. Ta vikend bo na mojem blogu in socialnih omrežjih namenjem predvsem spočetju in nosečnosti.

Seksualna izpopolnjenost prihaja iz igrivosti, ne iz potrebe. Ljudje v posteljo velikokrat prinašajo konflikte in izživljajo svoje potrebe, kar vodi v zasvojenost. Ko pa želja po združenju prihaja iz igrivosti, seks postane ekstaza.

Vsi problemi, ki so seksualne narave (nervoza, nasilje, zloraba), izhajajo iz upiranja, supresije in zatiranja. Če si dovolimo raziskovati svoje potrebe, želje in hrepenenja, ne bo prišlo do ekstremov. Agresija in nasilje sta temni energiji strahu in impotence.

Seks lahko doživljamo kot meditacijo, saj takrat izklopimo svoj ego in se predamo energijam. To je akt, ko resnično prisluhnemo drugi osebi, raziskujemo globine obeh, dovolimo, da se nas nekdo dotakne na vseh nivojih in v enosti dosežemo, če se lahko tako izrazim, nebeškost. Zato še zdaleč ni vseeno, s kom to počnemo. Žal sem sama to spoznala zelo pozno, ampak še kako zelo je pomembno, s kom se spustimo v tako združenje in v tako globoko intimo, ki je dobesedno sveta.

A ni to enkratna popotnica za vse nas? Za novo bitje, ki se je šele spustilo v maternico?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s