Spolnost

Blazno resno o seksu (bi rekla Desa Muck)

Spolna privlačnost je pomembna. Strinjam se, da večinski del zveze predstavlja razumevanje, podobni interesi, iste vrednote in pogled na življenje. A roko na srce, nekaj na partnerju te mora pritegniti, da sploh pristopiš do njega. Vsekakor tudi ta iskrica ne pomeni nič, če ugotovita, da se nimata o ničemer za pogovarjati. Kolikokrat vam je ob pogledu na nekoga postalo vroče, ko pa sta spregovorila par besed, pa je vse izginilo v delčku sekunde? Toda ko najdeš tistega, oziroma tisto “pravo” je to nekaj povsem drugega. Lahko se pogovarjata ure in ure, hodita v tišini, poslušata glasbo ali večerjata, pa se v zraku čuti tista sproščenost, spokojnost in pomirjenost. Da sploh ne začnem o tem, kakšna energija se sprošča, ko pride do intime.

Kaj pa pravzaprav je intima? Kaj je seks? Kaj je ljubljene? Ob pravem človeku vsekakor nekaj drugega, kot smo bili vajeni prej.

Intima je zaupanje. So trenutki, ko nekomu izliješ del sebe, ki ga ne pozna prav nihče drug. To je takrat, ko nekomu prebiraš izsek iz knjige, ki je zate res globok. Je čas, ko priznaš svoje šibke točke. Ko se razgališ. Ne telesno, ampak čustveno. Ko najbolj zakopane misli, izrečeš na glas. Ko nekomu pošlješ svojo najljubšo pesem. Ko ga/jo pelješ v kraj, ki je bil prej samo tvoj in kjer si se prej umikal v samoto.

73907307-stock-vector-couple-practicing-tantra-yoga-an-watercolor-patternKo dosežeta intimo, se lahko začne pravi seks. Ampak seks ima dandanes tako grenak priokus, ker smo iz njega naredili nekaj, kar delamo iz potrebe in ne več toliko iz ljubezni. Ker je seks postal tako ne intimen. Svoja telesa delimo z neznanci, ker ta akt ni več poseben. Ni več dejanje iz ljubezni, želja po združenju. Prsi več niso izvor ženskoti in materinstva, ampak so postale “joške” in večje so, boljše je. V vseh državah ni legalno dojiti, pa je to njihova osnovna naloga. Vagina ni več izvor življenja, ampak “pička”, ki mora biti brez dlak in odišavljena z intimnim šamponom. Ker penis ženskam več ne predstavlja simbol moškosti, ampak zgolj in samo zadovoljitev svojih lastnih potreb in oploditev.

Toda seks je toliko več, kot samo dejanje iz potrebe. Nisem zavrta in menim, da bi se morali o tem čimveč pogovarjati in da bi morali na to temo pisati dosti več. Toda ne na način, ki nas vodi od našega bistva in ki nas potiska v ekstreme. Ne, da nas čisto razčloveči in postavi na stopnjo živali ter v nas vzbuja agresijo ali sram. Seksualnost bi nas morala družiti, osvoboditi, a hkrati povezati, v nas prebuditi vse čute in obuditi življenjsko silo. Opustiti moramo idejo o “fuku”, oziroma nanj gledati zgolj iz biološkega vidika. Moramo ga transformirati. Osho pravi, da ko se z nekom ljubiš, hkrati tudi meditiraš. Naj ne bo samo fizično, ampak v dejanje zlij svojo dušo. Začuti partnerja, poveži se z njegovo energijo in povsem izklopi misli.

Ko se z nekom ljubiš, ne rabi vedno priti do penetracije. Ljubljenje s partnerjem lahko dosežemo, ko se srečata v mislih in duhu. V takem stanju je že poljub lahko nekaj najbolj erotičenga, kar ste kadarkoli doživeli. Vse to lahko nadgradita z dotikanjem, božanjem, masiranjem in podaljšano predigro, kjer do penetracije niti ne pride. Takšni pari se skozi intimno-erotično povzovanja, razumejo brez besed in sledijo energiji in gibom partnerja, kar se prenese v vsakdan.

couple-intimacy-41.jpgNaj bo vajina zveza trdna celica, ki bo temeljila na globoki povezanosti, intimi in čutenju na vseh področjih. Nismo več v časih, ko so nam partnerje izbirali drugi ali ko si se moral poročiti s prvim, ki je prišel mimo. Sedaj lahko izbiramo. Na zakon lepimo etikete, ki nosijo grenak priokus, kot je “Game over”, kot da se je končalo lepo življenje in kot da je konec vseh užitkov. Vsilili so nam neka čudna prepričanja in zakonska zveza ni več enost dveh odraslih in njunih otrok, ampak neka socialna “privezanost”, brez povezane družine in delovanja v skupnosti. Smo generacija razbitih družin, mater samohranilk in vojn za skrbništvo. In vse to je postalo normalno, pa čeprav imamo možnost izbire. Morda nas v prehitro in brezglavo zvezo sili okolica ali neki standardi, ampak moramo se požvižgati nanje in najti sočloveka s katerim bomo lahko zgradili intimo, seks, ljubljenje, močno povezano celico, ki bo vrhunec ljubezni in svobode, kjer si partnerja dovolita rasti, raziskovati in biti to kar sta. Vsekakor je lažje seksati, kot graditi intimo. Ker ne rabiš biti to kar si. Ker ne rabiš biti ranljiv. Toda opusti svoje ego zavednje. Vsi smo že bili prizadeti in vsi smo že koga prizadeli.

Življenje pač…

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s