osebna rast

Je duhovnost joga, zelen smoothie in meditacija v samoti?

AwakenWithJP-How-To-Become-Gluten-Intolerant-Funny-With-JP-Sears-300x184.jpgKratek odgovor je ne.
Misliš, da je duhovnost, če meditiraš, se ukvarjaš z jogo in si vegan? Ni nujno.

Misliš, da je duhovnost, če igraš nogomet in se ukvarjaš z montiranjem videoposnetkov? Čisto možno.
Zadnje čase imam občutek, kot da ljudje tekmujejo, kdo dlje meditira, kdo časti bolj eksotičenga Boga in kupuje bolj eko hrano. Vse to je super, pohvalno in vzpodbudno, ampak samo pod enim pogojem. Če to počneš, ker si to ti. Če to počneš, ker so dejanja posredno ali neposredno povezana s tem, kar je tvoja resnica.
Če se odločiš za neko dieto, ker jo koristi tvoj inspiracijski lik, ob tem pa si lačen ali se ne počutiš dobro – to ni duhovnost.
Če 3x na teden delaš jogo, a z mislimi nisi pri stvari, zraven sanjariš o tem, kako bi raje šal na kolo – to ni duhovnost.
Če v članku prebereš, da je danes v Indiji praznik in izvajaš rituale, ki so povezani s tem dnem, a sploh ne razumeš, kaj počneš, kaj ta Bog predstavlja in prinaša – to ni duhovnost.

Veš kaj pa je “duhovnost”? 2 uri nogometa s prijatelji, ko se nasmejiš do solz, gibaš svoje telo in od zadovoljstva pozabiš na vse težave in prijetno utrujen zaspiš v svoji postelji.

Ko po sončni smuki, čutiš vsako mišico v telesu, se znova zaljubiš v sonce, sneg in svež zrak in dobiš tak naval inspiracije, da te pozdravi bolj kot 20 ur obiskov pri duhovnem vodji.

Ko zaseješ prvo drevo s svojim otrokom in ti srce preplavi tolikšna vibracija ljubezni, da bi lahko objel svet.

Je občutek, ki ga dobiš, ko rešiš ranjeno žival, jo nahraniš, jo pozdraviš in spustiš nazaj v naravo ter se zaveš, kako povezana smo vsa bitja tega planeta.

Je takrat, ko končno slišiš svoje telo in ti samo prišepne katera hrana je zanj pravilna in te obrok končno nasiti. Ne samo fizično, ampak tudi psihično.

Ne dovolimo si lepiti etiket na osebno rast, ker za vsakega predstavlja nekaj drugega. Za nekoga je to super smoothie, za drugega pa sproščen piknik s prijatelji, delo na vrtu ali gledanje dokumentarca o čebelah.
Duhovnost je tista tvoja resnica. Je trenutek, ko si končno uspeš priznati svoje želje, jih sllišati in uresničiti. Je tista iskrica, ki ti pozdravi glavobol, srčne rane in ti pomaga doseči mir v srcu ter ti pomaga postati še boljša verzija samega sebe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s