osebna rast

Na socialnih omrežjih je pač lahko biti “glasen”

Na instagram profilu sem prejela vprašanje, če mi je že kdo poslal ali napisal sovražno sporočilo.

Jaz ‘hate’ komentarjev ne razumem.

Res… naj mi jih nekdo obrazloži 🤷‍♀️, ker meni se zdijo popolnoma brezpredmetni.

Ok, naletiš na objavo s katero se ne strinjaš. Kul. Če je to objavila oseba, ki jo zelo dobro poznaš ali je prosila za mnenje ali pa imaš morda podatek, ki ga v svoje razmišljanje ni vključila, ji to pač na čisto miren in človeški način lahko pojasniš.

Zakaj bi pa napisal kaj grdega, pa res ne razumem. Kaj sploh dosežeš s tem? A to delaš, ko nimaš pravih argumentov in si pač jezen ali prizadet?

Če nekdo konstantno objavlja nekaj s čimer se ne strinjaš, ga preprosto odslediš ali ne obiskuješ njegovega profila. Vsi imamo svoje poglede na svet. A naj grem pol od vseh ljudi brati to kar objavljajo in vsem dokazujem svoj ‘prav’?

Pač ‘joke is on you’, če dnevno spremljaš ljudi, ki jih ne maraš ali kako se naj izrazim.

Dejansko zapravljaš svoj čas in energijo za nekoga, ki ti ni okej. Torej mu prostovoljno daješ pozornost? Wtf? Še sedaj ne razumem.

Ajde, razumem konstruktivno kritiko, ker nekoga spremljaš nekaj časa in mu ponudiš še drugo razmišljanje. Nora sem tudi na debate, kjer različni ljudje obdelajo eno temo in vsak poda svoje znanje in se skupaj učijo.

Ampak ‘hate’ komentiranja pa res ne.

Kaj, a pol dejansko namensko odpreš naprimer facebook, v iskalnik vpišeš ime profila tega človeka, greš prebirat njegove spise in se jeziš, tipkaš, zapravljaš čas, ki bi ga lahko porabil z nekaj, kar ti je dejansko zanimivo in ti doprinese nekaj dobrega.

Ful ste me presenetili, ker ste nekateri “priznali”, da ste napisali ali poslali žaljivo sporočilo. Bravo za iskrenost. In večini je bilo potem žal. Vsi menda kdaj prehitro odreagiramo ali ne premislimo dobro in ‘kiksnemo’, saj smo ljudje.

Ampak ko nas nekaj tako razburi, se je dobro ustaviti in premisliti na kater naš gumb je ta oseba pritisnila.

Namesto z jezo, odreagiraj preudarno in ta občutek izkoristi za učenje o sebi. Taki “gumbi” nam vedno kažejo, kje še potrebujemo zdravljenje in kje se skrivajo vzorci in stara prepričanja. Velikokrat nas razjezijo ljudje, ki z nekim dejanjem spomnijo na naše pretekle napake.

Vedno bodo obstajali ljudje, ki bodo naše popolno nasprotje in ki imajo tako noro drugačno mnenje, da sploh ne moremo dojet, da nekdo tako razmišlja.

Ampak jaz vedno rečem – živi in pusti živeti.

Nima smislati zgubljati svojih živcev in energije. Različni smo in to je nekaj kar je treba sprejeti zaradi lastnega notranjega miru.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s