Blog

Je materializem res popolnoma prevzel naša življenja?

Ko gledam okrog sebe, se včasih vprašam, kaj se nam je zgodilo.
Kaj se je zgodilo z osnovnimi vrednotami? Kaj z odnosi? A res več nič ni sveto?

Je materializem res popolnoma prevzel naša življenja?

74347647_1350705958431373_409156254112415744_n.jpgSprašujem se, zakaj šole ne uvedejo predmetov, ki bi mlade generacije dejansko učile stvari, ki so pomembne. Kaj ti bo algebra, če nimaš osnovnega spoštovanja do staršev?
Kaj ti bo Pitagorov izrek, če se ne znaš obnašati do prijateljev in jih izdaš za svojo korist?
Kaj ti bodo formule kemijskih spojin, če ne znaš biti starš? Če svojega otroka vzgajaš z dobrinami, namesto z ljubeznijo?
Kaj ti koristijo vse letnice večjih bitk, če ljubljeno osebo izdaš zato, da eno noč zadovoljuješ svoje čute z drugo osebo?

Kako lahko svojega otroka odrežeš zaradi novega partnerja, delitve hiše, službe v tujini? Smo res pozabili kaj v življenju zares šteje? Misliš, da ti bo materialno lahko nadomestilo tople in pristne odnose?

Kdo bo ob tebi, ko tvoje telo ne bo več zmožno hoditi? Kdo bo ob tebi, ko boš odšteval sekunde do Novega leta? Kdo te bo prijel za roko, ko ne boš pogumen? Komu boš ponudil zavetje in topel objem? Kakšen vzgled daješ naslednjim generacijam?
Ti bo večja hiša, fancy služba ali število všečkov na dolgi rok res doprineslo kaj za dušo? Kaj za srce? Boš lahko mirno spal?

Seveda so topel dom, stabilna služba in varno vozilo, pomembni za splošno počutje, a naj te ne zaslepijo. Vsega tega ne boš vzel na drugo stran.

Ne dovoli, da prerastejo v obsesijo in pretiravanje ter kopičenje in nalaganje nepotrebnih stvari, ko ti postanejo bolj pomembne kot ljudje okrog tebe!

Si kdaj ozavestil, da ima prijeten občutek, ki ga prinesejo materialne stvari, svoj rok trajanja? Si se zavzel, da ti je morda prijetno 1 teden, 2 meseca, 2 leti, potem pa zadovoljstvo bledi in spet se pehaš za nečim drugim?

Kaj pa dober odnos z očetom? Iskrena povezanost s partnerjem? Radost, ko si prva oseba, na katero se obrne tvoja hči, ko ima težave? Vedenje, da si ljudem brezpogojno pomagal na njihovi poti?

Se ti zdi, da ima to rok trajanja?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s